IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически за брюнетки: Най-добрите цветове за кафявата коса

21 февруари 2022 12 30

Защото не е нужно само блондинките да се забавляват

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Блондинките не са единствените, които могат да се забавляват с цвета на косата си. Изглежда, че все повече хора преминават към отбора на брюнетките и има много нови нюанси, които работят прекрасно върху естествените кафяви коси, като те са всичко друго, но не и скучни.

„Хората имат няколко погрешни схващания, когато става въпрос за кафяв цвят на косата“, казва стилистката на знаменитости Съни Брук пред Real Simple. Според нея, хората се притесняват, че косата им или ще стане с прекалено топъл цвят, или с прекалено месингов, като смятат, че прическата на брюнетка ще ги състари и ще изглежда скучно. Брук обаче отбелязва, че абсолютно нищо от това не е вярно.

Ето шест цвята за брюнетки, които не са никак скучни

Велурна мока

Това е красива опция за всеки, който иска да запази косата си тъмна, но все пак иска малко измерение и дълбочина. Тук може да си поиграете с различни идеи за яркост и да създавате плажна, лятна атмосфера без да се ангажирате да станете изцяло руса.

Попитайте вашия фризьор за акценти на мока, които могат да започнат от корена или по-ниско. Що се отнася до поддръжката, планирайте да освежите тези акценти три до четири пъти годишно.

Опушено кафяво

Този цвят работи най-добре за блондинки, които искат да станат по-тъмни, както и за естествено тъмни брюнетки, които искат да изсветлят ниво или две без да си правят кичури.

Както подсказва името, този цвят е повече от полупрозрачната страна, вместо да е силно наситен и пигментиран. И тъй като има неутрален подтон, той е подходящ за широк спектър от тонове на кожата. Един от основните съвети на фризьорите е да изчакате поне 48 часа след боядисването, преди да измиете косата си, като използвате безопасен за цвета шампоан и балсам. Това ще предпази този неутрален подтон да не стане твърде топъл.

Еспресо

Това е много наситен, много лъскав тъмнокафяв, но не черен цвят с минимално измерение. Тъй като не е толкова драматичен и наситен, може да изглежда малко суров при хората с по-бледа кожа. Кристен Флеминг казва, че цветът е най-подходящ за тези с тъмна или маслинен цвят на кожата.

Що се отнася до поддръжката, трябва да ходите в салона на всеки шест седмици, за да може косата ви да бъде третирана с гланц, за да поддържате дълбочината и блясъка на цвета.

Кафяв балеаж

Идеята, че балеажът може да се прави само върху блондинки, е погрешно схващане, обхванало голяма част от хората. При брюнетките ръчно рисуваната техника за подчертаване може да създаде естествено изглеждащи отблясъци.

Флеминг казва, че по-светлите кафяви акценти с неутрални или топли нюанси, добавени към всеки основен цвят на брюнетка, създават повече блясък и дълбочина. Освен това, ако обичате да къдрите косата си, това е чудесен начин да добавите измерение, което подобрява стила.

Блед орех

Търсите цвят с ниска поддръжка? Това предложение е идеално за всеки от вас, който иска да ходи в салона само два пъти годишно. Акцентите, които са само един или два нюанса по-светли от основата ви – и не започват от корена – поддържат външния ви вид естествен и жив. По-яркият цвят около лицето ви създава още по-интересна визия.

Жизел Бюндхен

Снимка: Getty Images

Поддържайте красивата си прическа и у дома, като използвате лилав шампоан, за да намалите мръсотията и да увеличите яркостта.

Карамел

За блондинките, които може да не са готови да преминат напълно в отбора на брюнетките, но искат постепенно да имат по-тъмен цвят на косата, това е чудесен вариант.

Топлият неутрален тон постепенно избледнява към по-светъл карамелен оттенък в края на кичурите. Лилавият шампоан е добър вариант за използване веднъж седмично, за да се предотврати избледняване и нежелано замърсяване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари